facebook pixel

Obalno - kraška, Divača

Prodaja · Počitniški objekt · Hiša · 321.5 m2 · 1930

490.000 €

Nataša Hergold Mežič

Direktorica in nepremičninska posrednica, Obalno-kraška regija

Splošno o nepremičnini

 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Počitniški objekt
 • Tip nepremičnine: Hiša
 • Velikost (bruto): 321.5 m2
 • Parcela: 4.692 m2
 • Zgrajeno: 1930
 • Adaptacija: 2009
 • Stanje: Obnovljeno
 • Opremljenost: Opremljeno
 • Šifra: H150921B
 • Dodatno
  Vrt Terasa Parkirišče
 • Priključki
  Elektrika Voda Kanalizacija

Podroben opis

Na izjemni lokaciji, v osrčju narave in prekrasnih razgledov, prodamo turistično - stanovanjski objekt z večjim zemljiščem, ki se nahaja na robu vasice Laže. Dvoetažna hiša, ki je bila prvotno zgrajena leta 1930, je bila popolnoma prenovljena in predelana v turistično-stanovanjski objekt leta 2009.

Etažno je hiša ločena na 2 dela in sicer na apartmajski del, ki je namenjen turističnemu oddajanju in na stanovanjski del.  

Apartmajski del tvorijo 4 apartmaji (velikost apartmajev od 22 m2 do 29 m2), od tega trije apartmaji z lastno kuhinjo ter kopalnico (vsak apartma je za 2 osebi + dodatno ležišče) ter soba z dvema pogradoma in dodatnim ležiščem. Gostom  je na voljo tudi skupna kopalnica, večja zelica z vročo kadjo (Hot tub- čeber za sproščanje z notranjim grelcem na drva), savna ter originalna finska hiška. Ponaša se z visoko zasedenostjo tujih gostov in z visoko oceno zadovoljstva gostov (Booking 9,6). Apartmajski del je popolnoma ločen od stanovanjskega dela hiše, tako z lastnim vhodom kot z zunanjimi površinami, ki so namenjene gostom.

Stanovanjski del v velikosti 180 m2, od tega uporabne površine obsega  v pritličnem delu predprostor ter večji odprti prostor, kjer je kuhinja, jedilni del s panormaskim pogledom na prekrasno naravo in dnevni del ter manjšo kopalnico, prav tako je v pritličnem delu utility ter večja shramba. Kuhinja se ponaša z lončeno pečjo ter štedilnikom na drva.  V zgornji etaži je večja koplalnica ter 3 spalnice od tega ima glavna spalnica nadkrito teraso ter iz postelje  neoviran in odprt pogled na travnike, gozd in hribovje.

Hiša je bila leta 2009 kompletno  in skrbno obnovljena, od prvotne kamnite hiše so ostali le  zunanji zidovi (širina  zidov 80 cm) in strešna konstrukcije. Ima ugodno jugo-zahodno lego ter zagotovljeno sončno energijo, katero izrablja sončna elektrarna z močjo 9.9 kW, s čimer dosega objekt visoko energetsko varčnost. Ogrevanje je talno in urejeno s CK na pelete. 

Celotno posestvo v skupni velikosti 4.692 m2 je skrbno urejeno, na voljo je dovolj parkirnih mest za goste, prav tako se na začetku posestva nahaja novejši hlev za konje. V primeru potrebe po večjem zemljišču je možnost  najema sosednjih parcel.

Prodaja se z vso opremo, zemljiškoknjižno stanje je urejeno, objekt ima gradbeno in uporabno dovoljenje.

Enkratna priložnost za ekološki turizem! Zelo dobra izhodiščna lokacija za pohodnike, kolesarje, motoriste  ali za krajše izlete  V neposredni bližini je več sprehajalnih in kolesarskih poti, Nanos, Vremščica, Škocjanske jame, Postojnska jama, Vipavska dolina, Kras,…

Razdalja do večjih mest: Koper 47 km, Ljubljana 64 km, Trst 35 km.  Do Senožeč, kjer je pošta, trgovina in gostilne je le par minut vožnje.

Enkratna priložnost, priporočamo ogled!

Pogoj prodajalca za sklenitev prodajnega posla: kupec je dolžan povrniti del stroška prodaje v višini 2% pogodbene vrednosti + DDV.

 

 

Prodajate ali oddajate napremičnino?

Vpišite svoj oglas v našo bazo in ponudili ga bomo našim strankam.

Vpišite vaš oglas